Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Husejeransvar

Hvilken forsikring skal dække uheld ved manglende snerydning på flisebelagt gård / indkørsel ved de enkelte boliger? Vi har privat vej rundt til andelsboligerne, hvilken forsikring dækker der ved uheld som ovennævent?

Vores svar fra

Det er ikke sådan, at en forsikring automatisk dækker skader på personer, der falder og slår sig.

Hvis en ejer af en ejendom ikke har ryddet fortovet, som han skal, kan der blive tale om, at husejeransvarsforsikringen, som er en del af ejendomsforsikringen dækker. Det indebærer dog, at husejeren er ansvarlig, og herved forstås, at der ikke er gjort tilstrækkeligt for at rydde fortovet. Det er en noget bred beskrivelse, og indholdet afhænger meget af situationen. Som fodgænger kan man ikke regne med, at alle fortove er ryddet på en dag som i dag.

En ansvarlig bestyrelse for en andelsboligforening bør dels sikre, at der er tegnet en sådan forsikring, dels sikre, at der er en beredsskabsplan, så det er klart hvem, der har ansvaret for snerydningen. Det dur ikke, at en ansat vicevært, der alene har arbejdstid kl. 7-15 på hverdage, har ansvaret.

Hvis bestyrelsen ikke passer sit arbejde, kan der blive tale om ansvar. Der bør derfor tegnes en kollektiv ansvarsforsikring for bestyrelsen.

Det er i øvrigt altid fornuftigt at have tegnet en ulykkesforsikring.

Venlig hilsen
Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.