Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Husdyrhold

Vi har i vores husorden vedtaget at der højst må holdes én kat ELLER én hund pr. lejlighed. Nu er det kommet bestyrelsen til øre, at der er to andelshavere, der holder hhv. 2 katte og en kat og en hund. Som bestyrelse er det så jo vores opgave at henstille til de pågældende andelshavere, at de får rettet op på deres dyrehold, således at det er i overensstemmelse med vores husorden. Men hvad så bagefter? Har Bestyrelsen hjemmel til at måtte “kontrollere” at dette også er efterkommet? Hvad kan vi og hvad må vi, for at sikre os, at der kun holdes ét dyr pr. lejlighed? 

Vores svar fra

 Husordensregler skal respekteres og andelstagerne skal have brev om at bortskaffe det ene af de 2 dyr, idet de imodsat fald risikerer at blive ekskluderet af foreningen.
Foreningen er berettiget til at kontrollere at forholdene bringes på plads. Baggrunden for  jeres regel kunne være at I ikke ønsker  en “kattemor” i ejendommen med  mange katte eller andre helt relevante kriterier. I kan muligvis klare  de konkrete problemer med en dispensation, hvis der er gode grunde til  at de 2 familier holder hver 2 katte. Men hvis det er indekatte der aldrig kommer udendørs, kan det jo næppe være til gene for de øvrige. Jeg opfordrer til dialog om problemernes løsning.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.