Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Husdyr

Jeg har købt en andelsbolig for ca et halvt år siden, i vedtægterne står der, at man ikke må have hund. Dog må man gerne have kat. Har spurgt formanden for foreningen om de kan gøre en undtagelse, da jeg gerne vil have en westie, der er meget lille, ikke til gene osv. De vil ikke gøre en undtagelse. Jeg har haft hund hele mit liv, men de sidste par år efter jeg er flyttet hjemmefra har jeg ikke haft mulighed for at have hund, nu er muligheden opstået. Hvad er mine muligheder – jeg kan selvfølgelig vente til generalforsamling, foreslå ændring af vedtægter osv, men sandsynligheden for det bliver godkendt er jo lille. Hvordan er mine muligheder for at omgå regler og kan de smide mig ud, hvis jeg anskaffer en hund, selv hvis den på INGEN måde er til gene for nogle naboer, overhovedet?

Vores svar fra

Jeg har svært ved at se, hvorfor du ikke skal overholde vedtægterne.

Hvis der ikke er en dispensationsmulighed i vedtægterne, er en vedtægtsændring nødvendig. Du kan evt. prøve dig frem med en regel om tilladelse til små hunde (skal så defineres, f.eks. ved et højestemål for afstand fra snude til halespids eller lignende).

Det eneste, der kan ændre min vurdering, er, hvis bestyrelsen i forhold til andre ser gennem fingrene på forbuddet mod at holde hund. Altså: Er der andre hunde i andelsboligforeningen?

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.