Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hus med stor gæld til salg

Mine svigerforældre bor i en andelsforening, hvor et hus står tomt. Ejer er død og arvingerne fraskriver sig arv og gæld. Før ejer døde, havde sønnen optaget store lån i andelen. Ved fraskrivelsen af arv og gæld formodes arvingerne at have fraskrevet sig indtægten, når huset en dag bliver solgt. 1. Kan man stadig fraskrive sig arv og gæld (har hørt, at det ikke længere skulle være muligt)? 2. Hvis man kan, har så også fraskrevet sig det beløb, som et fremtigt salg vil indbringe? 3. Skal foreningens øvrige andelshavere betale den “ejerløse” ejendoms husleje, til der er sket et salg? 4. Hvis de skal, hvordan fordeles så indtægten ved salget af ejendommen? 5. hvordan er situationen, når det sidste lån i foreningen er betalt ud? 6. er det så huslejefrit, bortset fra evt. indbetaling til fælles vedligehold? Mine svigerforældre er ikke helt unge længere og har svært ved at følge med i forholdene og jeg selv har ingen erfaringer, så vi håber, at I kan hjælpe.

Vores svar fra

Vedrørende dine spørgsmål om arveret, skal jeg henvise dig til, at kontakte en advokat med speciale indenfor dette område. Sælger/Boet efter sælger hæfter for betaling af boligafgiften indtil andelen er solgt.

Når foreningens lån udløber kan bestyrelsen vælge at stille forslag om, at boligafgiften skal falde og et sådant forslag skal vedtages af generalforsamlingen.

Med venlig hilsen
Anne Trankjær
Advokat
Advokatfirmaet

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.