Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Hul i væg – Sammenlægning

Spørgsmål: Hej Først vil jeg lige sige at jeg håber jeg kan forklare mig godt, da det kan være lidt svært uden muligheden for at vedhæfte en tegning. Jeg skal have sammenlagt to andelslejligheder og skal derfor have lavet hul i en bærende væg. Jeg skal selvfølgelig have en beregning på dette, men er usikker på om det praktisk overhovedet kan lade sig gøre. Sagen er at jeg har to krydsende bærende vægge og i krydset er der på begge sider af den ene væg en oprindelig skorsten. Jeg vil nu gerne lave et hul til en gang lige ved siden af disse skorstene, og havde forestillet mig at få understøtning på som selvfølgelig er bredere en hullet (som er ca. 1m) og understøtningen skal så også gå imellem de to skorstene langs væggen som skal delvis nedbrydes. En af mine venner mener skorstenene kan skabe problemer i forbindelse med understøtningen, men kan I give et bud på om det måske kan lade sig gøre? Jeg håber jeg har gjort mig nogenlunde forståelig. Mvh. Jesper

Det er lidt svært at se konstruktionerne for sig. Jeg formoder, at der er tale om en sammenlægning mellem to opgange, sådan at det faktisk er to stuer, der støder op til hinanden.
 
Man skal ikke tage hul på skorstenspiberne, da de indeholder mange ting, som man ikke ønsker sig, og de kan være i brug.
 
Der er grænser for, hvor langt ind i skorstenspiberne, man kan lægge stålprofilerne ind, idet sod m.v. nedbryder stålet.
 
Det letteste vil være, hvis jeg kan få en tegning, som viser de aktuelle forhold.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.