Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hele værdistigning lægges på hver andel eller ??

Hej, Jeg vil gerne stille følgende spørgsmål: Vi bor i en Andelsboligforening med 8 andele. Der er lige kommet en ny vurdering der har fået værdien på huset til at stige med ca. 1,2 millioner kroner. Vi står nu og skal sælge vores andel og der er også en mere der gerne vil sælge og derfor er vi interesseret at hele værdistigningen lægges på hver andel da vi jo får en større salgsværdi. Men resten af andelsejerne vil gerne hensætte nogle af pengene som en slags ‘buffer’ til kommende vedligeholdelse af ejendommen. Det skal lige siges at der lige er skiftet tag, vinduer og faldstammer. Mit spørgsmål er: Kan resten af andelsejerne sige der skal sættes fx 200.00 eller 300.00 kr fra til kommende udgifter så vi derfor ikke får så stor en salgsværdi ?? Skal du også kunne dokumentere de kommende udgifter?? Jeg mener at det skal lægges på alle andelene da jeg er bange for at de om fx 6 mdr. når vi er flyttet vælger at flytte pengene fra ‘bufferen’ over på andelene og dermed går vi glip af denne stigning i salgsværdi. Er der en lov der siger hvormeget man må henlægge til ‘dårlige’ tider??? En procentsats måske? Giver det mening??? mvh, Martin Birch
Foreningsnavn: Tøjhushavevej 22
Navn: Martin Birch

Vores svar fra

Kære Martin Birch
Det er foreningens generalforsamling de bestemmer hvilken andelskrone der fastsættes og det er således også generalforsamlingen der fastsætter en evt. hensættelse til vedligeholdelse – buffer.

Håber dette er svar på dit spørgsmål.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.