Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Har man ret til at se klage?

Jeg ved ikke om I også beskæftiger jer med spørgsmål som dette, men vores bestyrelse har fået en klage over vores familie. Vi har mundligt fået overdraget dele af klagen, men ikke fået lov til at se den. Bestyrelsen er meget usikker på om vi har ret til det og vi ved det faktisk heller ikke. Så spørgsmålet går på om vi har ret til at se klagen?

Vores svar fra

De regler om aktindsigt, som vi kender fra det offentlige, gælder ikke i private forhold. Andelsboligforeningen kan have vedtaget nogle interne regler, men det gætter jeg på, ikke er tilfældet.

Du har således ikke krav på at se klagen. Men hvis bestyrelsen foretager sig noget overfor jer, vil den stå svagt, hvis I ikke ser klagen eller i det mindste væsentlige dele af den.

Hvis klagen fører til en advarsel, bør I gives lejlighed til at kommentere klagen – ellers minder det om en Kafkask proces.

Hvis klagerne har betinget sig anonymitet, må bestyrelsen afgøre, hvorledes den skal agere. Den kan f.eks. skrive til klagerne, at klagen ikke kan behandles, hvis bestyrelsen ikke har mulighed for at hører jeres stillingtagen.

Hvis klagen angår en åbenbar overtrædelse af husordenen – f.eks. at I har ødelagt noget – kan bestyrelsen godt bede om jeres stillingtagen uden at gøre jer bekendt med indholdet. Men er det noget så subjektivt som larmende adfærd, kan bestyrelsen ikke godt komme nogen vegne uden at konfrontere jer med klagen.

Jeg vil foreslå, at I afventer bestyrelsens reaktion. Hvis bestyrelsen kontakter jer, må I bede om at se klagen for at kunne forholde jer til den. Når/hvis I ser den, bør I formulere jeres syn på det passerede.

Hvis det mundtlige referat, som I har fået, kommer fra bestyrelsen, bør I skrive til bestyrelse, at I gerne vil se klagen, så I kan kommentere den, eller – hvis det er klart, at I ikke får en kopi af klagen – skrive, at I har fået oplyst sådan og sådan, og at det forholder sig sådan og sådan samt opfordre bestyrelsen til at henlægge sagen.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.