Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Har man ret til at betale vand efter forbrug?

Vi betalte i vores andelsboligforening indtil år 2006 vand efter individuel måling af forbrug. Herefter blev det besluttet at droppe målerne, da der var store udgifter i forbindelse med aflæsning og vedligeholdelse af vandmålerne. Nu betaler vi i stedet vand efter hvor mange kvadratmeter vi har. Denne ordning har været til en stor majoritets fordel, da langt de fleste lejligheder er relativt små (50 lejligheder på 90 m2.) Til gengæld er vi 10 store lejligheder på 230m2 som betaler en uforholdsmæssig stor andel af foreningens vandforbrug. Vi har prøvet at ændre beslutningen, men vi er jo et lille mindretal. Kan vi i stedet insistere på at betale efter forbrug?

Vores svar fra

Hvis ejendommen er fra før 1999 er der ikke noget galt i, at man overgår til fordeling på grundlag af m2 – ligesom boligafgiften i øvrigt for det meste fordeles. Beslutning herom bør træffes på en generalforsamling.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.