Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Har jeg betalt for meget for min andel?

Jeg købte min andel på nørrebro lige inden finanskrisen. Det er en 62 kvm lejlighed, som lever under en sund forening. Dog var jeg ung og forstod mig ikke korrekt inden for andelsmarked eller i det hele taget boligmarkedet. Lige siden købet, har jeg altid tænkt om jeg har betalt overpris, i og med det er en andel. Jeg husker selv, at foreningen havde sat deres andel værdi til 785.000, denne lejlighed havde dog et nyere køkken, og derfor var prisen højere.
I rapporten var en ejendomsmæglere ude og vurdere denne til lidt over 1 mio, men det hele endte med at jeg købte den for 900.000, altså 125.000 over andelsværdien, som bestyrelsen har sat den til. Til august vil det så være 4 år siden, jeg flyttede ind, og jeg grubler stadig over den pris. Hvad kan jeg gøre, hvis der er noget jeg kan gøre? Og hvad hvis jeg om 2-3 år skal flytte, kan man selv sætte prisen over andelsværdien?

Vores svar fra

Hvis der i din situation er tale om en såkaldt ”overprissag”, skal du kunne dokumentere, at der er betalt for meget i forhold til, hvad sælger lovligt har kunnet sælge lejligheden for. Det er maksimalprisreglerne i andelsboligforeningsloven, der sætter loft over prisen.

Der kan være tale om overpris, hvis f.eks. andelsboligforeningens ejendom har været fejlvurderet (for højt), hvis der er tale om en fejl i regnskabet, eller såfremt sælger f.eks. har taget penge for forbedringer, som ikke er noget værd.

Men der skal være en dokumenterbar fejl/årsag til, at maksimalprisreglerne er overtrådt og bevisbyrden er din som køber.

At priserne generelt er faldet efterfølgende er sagen uvedkommende, når der tales om overpris. Overpris går alene på en bedømmelse på selve købstidspunktet.

Der er dog risiko for, at du under alle omstændigheder kan blive ramt af forældelse, da krav om tilbagebetaling på grund af overpris, som udgangspunkt skal være anlagt senest 6 måneder efter købstidspunktet – eller i hvert fald senest 6 måneder fra det tidspunkt, hvor det burde have stået dig klart, at var noget galt med prisen.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.