Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Hændelse ved dødsfald

Spørgsmål: Min svigermor lever i en form for papirløst ægteskab, hvor begge netop er blevet registreret på andelsbeviset. Overgår hele beviset til længstlevende, eller skal længslevende udrede halvdel til arvinger ved død? Ved evt. indgåelse af ægteskab, skal der så foregå et skifte med ens børn med hensyn til andelsbevisets værdi? Ville det evt. være muligt for arvinger at lave en form for fremlejeafte til begunstigelse for længstlevende, også hvis kun et navn figurerede på andelsbeviset? Parforholdet er 23 år gammelt, når begge nu er på andelsbeviset, bliver den ene part så ikke beskattet, som en form for en gavetildeling?
  

Vores svar fra

Hvis ikke din svigermor har oprettet testamente arver samleveren ikke.

Hvis samleveren bliver længstlevende skal han udrede 1/2 af værdien til boet efter din svigermor.

Nej, fremlejeaftale duer ikke. De to bør oprette et fælles testamente. Hvis de er samlevende kan de under nærmere betingelser slippe med 15 % i boafgift.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.