Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hæfter for overtagede ulovlige el-instalationer samt ulovlig afløb i badeværelse

Jeg byttede i 2005 fra en lejlighed til en anden inden for samme forening. Lejlighederne blev vurderet uden anmærkninger. I forbindelse med salg er lejligheden igen vurderet og nu med ulovligt afløb i badeværelset og ulovlige eli-nstalationer med fradrag for kr 22000,- det undre mig meget da det er det sammen som jeg overtog. Jeg har af bestyrelsen fået besked om at jeg må rejse cevilt søgsmål overfor tidligere beboere, som i øvrigt er elektriker. Hvad er mine muligheder fo et sådant cevilt søgsmål ?Har jeg andre muligheder ?

Vores svar fra

Der kan være sket dét, at andelsboligforeningens bestyrelse er blevet klogere i mellemtiden.

Ændring i badeværelset kræver byggetilladelse og denne forudsætter, at der benyttes autoriseret VVS-installatør. Er disse regler ikke overholdt, kan der ikke kræves fuld betaling for forbedringer. Du bør kontakte en VVS-installatør for at få oplyst, om badeværelset er lovligt og – hvis ikke – hvad lovliggørelse vil koste. På baggrund heraf må du så i gang med sag mod sælger – og det haster, da der allerede er gået lang tid.

Det kan overvejes tillige at inddrage andelsboligforeningen. Men hvis denne ikke kendte til ulovligheden, er den næppe erstatningspligtig.

Spørgsmålet om el er muligvis en del af byggesagen. Alternativt kan der være tale om, at installationen er ulovlig. Det bør undersøges på tilsvarende vis hos en el-installatør.

Hvis du står for at skulle sælge, og du alligevel ikke kan opnå maksimalprisen, kan det overvejes at lade køber overtage problemerne. I så fald skal han tydeligt gøres opmærksom på forholdene, og det er måske dét, der er ved at ske med den fremgangsmåde, som bestyrelsen har anvendt?

Hvis du vil videre med sagsanlæg, vil din indboforsikring formentlig indeholde bestemmelser om retshjælp.

Venlig hilsen
Advokat Per Nielsen (H)
Direkte tlf. 96 31 33 60
E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.