Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hæftelse

Vi er ved at stifte ovenn. forening og har fået tilbudt vedtægter svarende til portalens standardsæt. Jeg har dog set tilsvarende vedtægter for forening stiftet i 2005 hvor andelshaverne “hæfter alene med deres indskud ” og der er altså ingen “, jf. dog stk. 2” som heri. Er § 5, stk. 2 om personlig og pro rata efter andel i formuen hvis långiver ønsker det nødvendig og fortsat en del af andelstanken?? Betyder stk. 2 at man udover indskuddet kan komme til at hæfte med 1/7 del af lån ? Kan man komme til at hæfte med mere hvis de andre ikke kan betale?

Vores svar fra

Som udgangspunkt har du erhvervet en såkaldt ideel andel af nogle boliger, men brugsret til en nærmere angiven. Din hæftelse er, igen som udgangspunkt, den kapital du indskyder, og hæftelsen derfor alene som dit indskud. Hvis der opstår en situation hvor én ikke kan betale, så må bestyrelsen behandle problemet, og komme med forslag til løsning, herunder optagelse af lån til inddækning. Men da stk. 2 ikke er med, er jeg tilbøjelig til at holde mig stringent til den anførte tekst, således at du alene hæfter med indskudet.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.