Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Grundskyld

Vi er en nystiftet forening der her i sommers flyttede ind i nyopførte rækkehuse. Vi har nu fået følgende at vide af sælger: “Det forholder sig sådan at Filmbyen 2 og 4 først bliver selvstændigt vurderet og får selvstændig opkrævning i 2009 i mellemtiden vil foreningen medtage en opkrævning fra XX (selskabet der oprindelig ejede byggegrunden) af den forholdsmæssige andel af ejendomsskatten vedr. matr. nr. YYY. For perioden 01.07.2007 til 31.12.2007 udgør Andelsforeningens andel kr. 44.543,10” Mine spørgsmål er 1. kan andre end kommunen opkræve grundskyld. 2. Grundskyldspromillen i Hvidovre er mig bekendt 30, hvilket svarer til, at vores grundværdi skulle være 2.969.540 kr. (vores matrikel er på 1868,2 m2) Den højeste offentliggjorte grundværdi på samme vej er 1375000 kr. og dækker over et betydelig større areal. Er det opkrævede beløb rimeligt?

Vores svar fra

Grundværdien kan du få oplyst på www.skat.dk.
Der er ikke andre end kommunen, der kan opkræver grundskyld. Det lyder som et spørgsmål om, hvilket beløb, der skal medtages over refusionsopgørelsen. Hvis sælger således har betalt grundskyld for hele 2007 og foreningen har overtaget ejendommen den 1. juli 2007 vil der sandsynligvis skulle ske en refusion i forhold til sælger og jeg vil derfor foreslå, at I undersøger købsaftalen for at se om der heri er taget stilling til spørgsmålet.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.