Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Godkendelse af tidligere erhverv/bolig lejemål solgt som kun bolig

I 1995 solgte andelsboligforeningen mig et tidligere erhvervs- & boliglejemål til mig som udelukkende andelsbolig.

Den seneste registrering hos Frederiksberg kommune er at lejemålet har fået byggetilladelse til indretning af viktualieforretning og senere godkendelsesattest af ombygningen.

Da jeg køber lejligheden i 1995 var lejemålets indretning som henholdsvis viktualieforretning med fliser på vægge samt støbte asbestgulve i de 2 butikslokaler og almindelig bagvedliggende 1 1/2 værelses lejlighed. Da jeg nu vil sælge lejligheden forlanger andelsboligforeningen at jeg skal betale for genopretning af butiksdelen til boligstandard.
Jeg er først blevet bekendt med at gulvene i butikslokalet er asbestgulve da jeg skulle have “lejligheden” vurderet for salg. Da jeg købte lejligheden stod der i synsrapporten at intet skulle istandgøres i butikslokalet og kun at et hul i gulvet i baglokalet skulle afblændes hvilket er gjort. Derudover har jeg intet ændret ved butikslokalernes indretning, de står som da jeg købte andelen. Kan jeg være pligtig til at ombygge butiksdelen til boligstandard nu hvor jeg vil videresælge andelen.

Mvh. Lissie

— Lissie Bloch Hansen

Vores svar fra

Kære Lissie

Umiddelbart er det min vurdering, at du ikke kan forpligtes til at foretage de beskrevne ændringer i forbindelse med et salg, men en blot nogenlunde sikker besvarelse kræver gennemgang af sagens dokumenter.

Du er velkommen til at kontakte mig for en kort – og gratis – drøftelse på tlf. 49250958”

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.