Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Genetablering af døre

Spørgsmål: I forbindelse med vurdering af forbedringer i vores andel mener vi, at genetablering af blændende døre må være en forbedring på linie med blænding af døre og nedtagning og opsætning af vægge. Eller det må være ekstraordinær genopretning på linie med udskiftning af indfatning og paneler jvf. ABF’s retningslinier. Hvad er korrekt? Vi har endvidere totalistandsat de gamle fyldningsdøre i lejligheden, (som var påført plader over fyldningerne), og de gamle døre vi har fundet på loftet til brug for genetablering af de blændede døre. Plader er blevet fjernet, dørene afsyret, genoprettede og spartlet, og genopmalet med 2xgrunding og 2xhvid maling. De står nu meget flot. Vi mener, at omkostningerne hertil må vurderes som ekstraordinær genopretning eller en forbedring svarende til nye dørindfatninger el.lign. jvf. ABFs retningslinier. Er dette korrekt?

Genetablering af døre er en forbedring på linie med blænding af døre. Til gengæld forsvinder den tidligere værdi af blænding af de døre, som nu åbnes igen.
 
Istandsættelse af gamle dørblade vil kun være ekstraordinær opretning, hvis det indbefatter snedkerarbejde. Rent malerarbejde vil være vedligeholdelse, og dermed vil det ikke udløse en værdiforøgelse.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS

www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.