Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Generelle spørgsmål omkring køb af andel

Jeg har prøvet at ringe til alle som har kendskab til andelslejlighed, men jeg har ikke fået det svar som jeg ønsker.
Det er sådan at jeg kommer til Danmark om ca 2 måneder. Jeg vil gerne købe en andels lejlighed. Hvad er der af betingelser? Hvor mange måneder skal jeg arbejde for at købe en andels lejlighed og hvornår kan jeg begynde at fremleje den og hvornår kan den blive solgt efter jeg har boet der i nogle år.  Hvis nu jeg køber for 750.000.00 kr. og sælger den for 800.000.00 kr. skal jeg betale noget af de 50.000 kr. jeg tjener pengene på den.

Vores svar fra

Det er ikke et spørgsmål der kan besvares uden videre. For det første forventes man at erhverve en andelsbolig for selv at anvende den, og for det andet er prisen ved salg noget der fastsættes af andelsforeningens bestyrelse ud fra forskellige kriterier.
En købt andel kan i princippet sælges når det ønskes, så der er ikke nogen tidsfrister, og en eventuel »fortjeneste« er, i hvert tilfælde på nuværende tidspunkt, skattefri. Det er nok ikke anbefalelsesværdigt at tænke på en andelsbolig som et investeringsobjekt.
Det er nok hvad der kan svares på spørgsmålet i sin nuværende form.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.