Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Generalforsamlingsbehandling af vedtægtsændringer

Der er på vor ordinære generalforsamling stillet forslag om vedtægtsændringer. Forslaget kunne ikke vedtages, da der ikke var nok fremmødte, hvorfor forslaget henvistes til endelig vedtagelse på en ekstraordinær generalforsamling. Da der heller ikke var mødt det tilstrækkelige antal stemmeberettigede på den ekstraordinære generalforsamling, blev vedtægtsændringerne derfor ikke vedtaget. Spørgsmålet er derfor, om forslaget til vedtægtsændringerne skal genfremsættes på en ordinær generalforsamling, til behandling ad sædvanlige behandlingsprocedure, eller, om man blot kan fremsætte det til 2.-behandling, som om det er en ekstraordinær generalforsamling, på den næste ordinære generalforsamling?

Vores svar fra

Jeg opfatter det sådan, at der ikke var tilstrækkeligt fremmøde til vedtagelsen af ændringer på den ordinære generalforsamling og ej heller på den efterfølgende ekstraordinære generalforsamling. Herefter kan man genfremsætte forslaget enten på en ordinær generalforsamling eller på en ekstraordinær generalforsamling. Gør man det på en ekstraordinær generalforsamling, så gælder reglerne som for den ordinære generalforsamling, og først efterfølgende kan der afholdes en ekstraordinær generalforsamling med de særlige stemmeregler, der måtte gælde herfor.

Det kan være en god idé at indhente fuldmagter til at stemme for de medlemmer, som ikke forventes at komme på generalforsamlingen, hvis vedtægterne giver mulighed herfor. De tæller så med blandt de fremmødte/repræsenterede. Det er ikke unormalt, at bestyrelsen gør dette for at komme videre med sagen.

ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.