Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Generalforsamlingen ulovligt afholdt?

Spørgsmål: Op til en ordinær generalforsamling I 2007 blev et medlem af andelsboligforeningen med advokatens hjælp ekskluderet fra foreningen. Eksklusionens lovlighed blev med det samme bestridt og medlemmet mødte op til den ordinære generalforsamling. Her forklarede advokaten til det ekskluderede medlem at personen ikke havde nogen taleret ej heller stemmeret, men at vedkommende var velkommen til at sidde med og lytte.
Eksklusionen bliver efterfølgende behandlet af Københavns Byret, som finder eksklusionen for ULOVLIG. Nu er mit spørgsmål så om den ordinære generalforsamling på daværende tid således var lovlig og om de beslutninger som medlemmet ikke kunne komme med indsigelser overfor er lovlige?

Vores svar fra

Generalforsamlingen er ikke ulovligt afholdt, og det ulovligt ekskluderede medlem er  bundet af beslutninger truffet på generalforsamlingen.
Man kan  imidlertid ikke bortse fra, at det ekskluderede medlem ,som blev forment taleret, ved sine talegaver kunne have overbevist generalforsamlingen, således at beslutninger der blev truffet på generalforsamlingen var blevet anderledes end det der blev resultatet.
 Medlemmet der blev ekskluderet og frataget taleretten må således gøre op med sig selv om beslutninger truffet på generalforsamlingen skal anfægtes og krav må herefter stilles til bestyrelsen om afholdelse af en ny generalforsamling. Hvis bestyrelsen vægrer sig må det forsøges at overbevise medlemmerne om det rimelige i at en ny ekstraordinær generalforsamling afholdes, med en dagsorden der behandler de udestående spørgsmål. Vedtægten angiver formentlig , hvor mange medlemmer der skal til for at  kræve en ekstraordinær generalforsamling afholdt. Hvis dette ikke lykkes kan spørgsmålet om generalforsamlingens lovlighed helt eller delvis prøves ved domstolene.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.