Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Generalforsamling, vedtagelser og ulovligt arbejde

Vi vedtog ved sidste års generalforsamling at en skadet tagkvist skulle udskiftes. Vi endte i midlertid i kløerne på en klamphugger, som efterlød et utilfredsstillende stykke arbejde, som efterfølgende er erklæret ulovligt af uafhængige håndværkere.

Vi har intet mellemværende med klamphuggeren, og der er nu stillet forslag om at kvisten henstilles og vi ‘nøjes’.
Er dette korrekt, og er det lovligt?

Vores svar fra

Jeg læser spørgsmålet således, at mellemværendet mellem andelsboligforeningen og håndværkeren er afklaret.

I bør undersøge, om der er indhentet byggetilladelse – eller om dette var nødvendigt.

I det omfang byggetilladelse er nødvendig, skal byggesagen afsluttes.

Hvis forholdet til byggelovgivningen er afklaret, er der intet ulovligt ved tagkvisten – den er blot grim(!). Er det sådan, situationen er, kan bestyrelsen lukke sagen, og det bør fremgå af beretningen på den efterfølgende generalforsamling, så efterfølgende nye andelshavere ikke undrer sig over udseendet.

Hvis bestyrelsen er usikre på, om tagkvisten er utæt, eller der kan være andre skader, må det afklares, om I skal gøre noget for at forebygge skader på bygningen.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.