Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Gasmåler

Jeg solgte for nogle måneder siden min andelslejlighed. Er nu blevet kontaktet af køber med to problemer. Det ene er at emhætte over gaskomfur skulle sidde 65 cm over brænder og ikke 50 cm, som jeg i sin tid blev oplyst om, da jeg installere nyt køkken i 2001. Det andet er gasmåleren skulle være ulovlig. Den sad der længe før jeg købte lejlighed og sandsynligvis også fra før det blev lavet til andelsbolig (stiftet i 1989). selvfølgelig skal det laves, men hvem hæfter for det ?

Vores svar fra

Vedrørende gasmåleren er det som udgangspunkt dig, der hæfter for en mangelfuld installation overfor køber. Du kan dog forsøge selv at gå videre med kravet overfor den, der professionelt har installeret emhætten. Kravet er dog formentligt forældet.

Hvis måleren er opsat efter foreningens stiftelse, hæfter du som andelshaver også for lovliggørelsen, idet du muligvis vil have et regresansvar overfor den, du har købt andelen af i sin tid, i hvilket tilfælde du snarest muligt bør reklamere overfor vedkommende.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.