Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Gammel rør installation

Jeg har købt en andels stue lejelighed (dødsbo), som jeg efter følgende har renoveret: Fjernet ulovlige nedsænkede lofter og installationer, ny el tavle/måler nye kabler (fræset i væggen) og kontakter, afhøvling af gulve, maling og tapetsering. Køkkenet har jeg revet ned og indsat nyt. Da jeg havde køkkenet nede kunne jeg se at rør installationen ikke så rigtig ud, jeg kontaktede formanden som kom og kiggede, han mente at sådan havde det altid været fra det blev bygget og det virkede, så der skulle ikke gøres noget. Efterfølgende er vi flyttet ind og har konstateret at der mangler tryk på det kolde vand i bruseren. (Køkken og bad deler væg) Jeg gik til formanden igen, efter en del brok indvilgede han i at vi sendte bud efter en VVS. VVS manden har kigget på det og siger at installationen i væggen er ulovlig, galvaniseret rør med en masse bukninger, der sidder en ”lap” på stige røret som er i meget dårlig stand. For at skifte installationen skal badekaret fjernes og der skal bankes hul i væggen, nye rør fra kælderen! VVS manden sammen med muren anslår prisen til ca 50.000kr, så er hullet kun lukket igen. Andelsforeningen vil have VVS til at udfører en midlertidig installation hvor der bliver sat nye rør fra stige røret uden på væggen til badekaret og de gamle rør bliver proppet af(ca. 10.000kr.), dette ændre ikke på de ulovlige rør. Hvem skal betale hvis der efterfølgende sker en vandskade i væggen når de piller ved rørende? Fair nok skal andelsforeningen ikke betale for et nyt badeværelse, men jeg mener at de skal lave installationen lovlig, det er en del af vedligeholdelsen på ejendommen! Det er gamle rør installationer. Jeg kan tilbyde at tage badekar ned og banke hul i væggen, er det en god ide?

Vores svar fra

Jeg kan ikke gå konkret ind i dit renoveringsprojekt, men jeg kan oplyse at jeg mener at Andelsboligforeningen er forpligtet til at påse at den del af installationerne som foreningen har ansvar for, skal være lovlig.
Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.