Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Fugtskade

Vi har valgt at flytte internt i vores boligforening, da vi fik chancen for at købe et enderækkehus med en større have. Vi købte andelen, solgte vores gamle, og så skulle alt være godt. Ved overdragelsen blev vi opmærksomme på en fugtskade i stuegulvet. Bestyrelsesrepræsentanten mente dog ikke, at det kunne pålægges sælger at betale for en udbedring. Vi var uenige og skrev et brev til bestyrelsen. En uge efter kom repræsentanten over og ville se skaden igen. Herefter sagde han, at sælger skulle betale for udbedring af skaden, og at han ville ordne sagen. Herefter bestilte han et gulvfirma, som skulle se på skaden og give et overslag på prisen. Det lykkedes gulvmanden at komme onsdag, hvor han vurderede, at man for at få et rimeligt resultat er nødt til at afhøvle og lakere stuen og køkkenet (som er ét rum). Bestyrelsesrepræsentanten sagde, at gulvmandens vurdering skulle følges, og at vi måtte bestille gulvmanden til at udføre arbejdet. Min kone ringede og aftalte en tid med gulvfirmaet, som skal påbegynde arbejdet på mandag. I aften fik vi så besøg af to medlemmer af bestyrelsen, som siger, at vi skal afbestille gulvfirmaet. De kan ikke tilbageholde sælgers penge, hvis sælger ikke indvilliger i at betale. Sagen er mellem os og sælger, bestyrelsen har ingen del i sagen! Vi har ejet vores nye bolig siden 1. januar – og vi har ikke kunnet flytte ind. Først nu fralægger bestyrelsen sig alt ansvar. Kan bestyrelsen først love ét og dernæst trække det tilbage igen? Og hvordan står vores sag, hvis vi ender med at få en voldgiftsmand ud for at besigtige skaden? Er sælger ikke ansvarlig for fugtskader, som er blevet skjult under fremvisninger af boligen? Ja, mange spørgsmål. Jeg håber på et svar!

Vores svar fra

En rigtig træls situation. I mine øjne har bestyrelsen påtaget sig til forhandle med sælger, der har accepteret at betale for skadens opretning, og I har på den baggrund bestilt håndværkere. Det er er løfte fra den ansvarlige bestyrelses side, som I må tage for pålydende, og derfor er bestyrelsen bundet, og må tilbageholde midler til at lade reparationen udføre.

Men om I slipper uden om en sag, det tør jeg ikke love, men som jeg skitserer det, bør det være i den ideelle verden.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.