Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Fugtskade med svamp

Spørgsmål: Hej Andelsportal.
Vi har en andelslejlighed med fugtskade i soveværelset og stuen. De tidligere ejere sagde, at det kom efter stormen i december (kan ikke helt huske årstallet, men mener det var 1999). Vi har tidligere haft andelforeningen oppe og se på det. De sagde det nok skyldes en kuldebro, og at vi skulle vaske det ned med rodalon, da der også er svamp. De sagde det ville blive lavet engang, når de fik råd. Nu er det begyndt at sprede sig. I soveværelset er det begyndt at sprede sig i loftet og er nu også ned langs væggen til gulvet. I stuen er det vokset til mindst 3 dobbelt størrelse og der er kommet meget mere svamp. Ligeledes er der svamp i samtlige gumilister i døre ud til altanerne og vinduerne.
Vi kan ikke holde det nede med rodalon, og er begyndt at blive bange for de sundhedsmæssige problemer, der måtte opstå som følge af dette. Kan vi gøre noget for at få det lavet i den nærmeste fremtid? MVH Kristine

Vores svar fra

Ud fra din beskrivelse er der meget stor sandsynlighed for, at problemet opstår som følge af manglende udluftning.
I skal sørge for at lufte grundigt ud mindst 15 minutter hver dag. Der skal helst være gennemtræk, så al den fugtige rumluft bliver udskiftet.
Skimmelvæksten skal I vaske ned med klorin fortyndet i vand i forholdet 1:10. I skal vaske af 2-3 gange med en dags mellemrum.
 
 Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
Tlf.: 3297 0107 / Fax: 3297 0137
E-mail: fei@eibyeogholmsgaard.dk
www.eibyeogholmsgaard.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.