Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Fugtproblemer ved salg af lejlighed

Jeg har siden jeg købte min lejlighed for 3 års siden kæmpet med store fugtproblemer. jeg har over flere gange gjort bestryelsen opmærksom på mit problem. Lejligheden har været lejlebolig før jeg overtog den, hvorfor ansvaret hviler hos bestyrelsen. I væggen mellem soveværelse og badeværelse, har der flere gange været kæmpe plamager med svampelignende skader. på trods af dette har bestyrelsen fået 2 foreskellige rapporter udfærdiget fagfolk. Begge rapporter konstatere at det er manglende udluftning der er årsag til problemet. Jeg flyttede for 6 mdr. siden in hos min kæreste og vil der for nu sælge lejligheden. Jeg har netop haft en synsmand i lejligheden og hertil også fortalt ham om fugtproblemerne. han har noteret det i rapporten, hvortil man anbefalede en renovering af badeværelse. Jeg har nu idag fået at høre at fugtprobemet kan have betydning for prisen på min lejlighed, hvilket vil sige at jeg skal udbedre de problemer der er, på trods af at 2 forskellige rapporter siger det modsatte. Hvad er egentlig rigtigt og kan jeg regne med at det er mig der skal betale for tidligere beboers manglende vedligeholdese? Er rapporterne ikk gyldige som modargument til fugtproblemerne?

Vores svar fra

Du skal ikke  finde dig i at foreningen nu prøver at tørre fugtproblemerne  af  som fradrag i din salgssum. De kan ikke skifte standpunkt efter forgodtbefindende.
Du kan altså bruge de tidligere erklæringer i et opgør med foreningen om problemet. Men  afvent nu vurderingsmandens opgørelse af den eventuelle fradragspris. Det kunne jo være at han allerede har forstået problemet og i sin rapport anfører at foreningen skal betale for  reparationen, således at du ikke får fradrag i din afregning.
Gå til advokat hvis  sagen ikke løser sig. Det håber jeg for dig at den gør.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.