Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fugt i soveværelse

Spørgsmål: Jeg har fugt i mit soveværelse der ligger mod vest og aller øverst oppe på 6 sal. Min vicevært samt bestyrelsesformand siger begge, at det stammer fra dårlig udluftning i lejligheden. Der er ingen vinduer i badeværelset. Der har både været 2 tømrere og se på mine vinduer via andelsforeningen, vinduet i mit soveværelse skal udskiftes pga fugt skader samt generel vedligeholdelse. jeg kan bare ikke forstå at fugtpleterne kommer fra mangel på udluftning, der bliver dagligt luftet ud. Desuden kan jeg ikke forstå at det ikke kan komme fra loftet/taget. Hvad kan jeg gøre? Mvh Carina

Jeg besvarer spørgsmålet nedenfor. Du skal lige vide, at vi er fast rådgivere for ejendommen. Jeg har personligt besigtiget ejendommen, da den blev stiftet som andelsboligforening i 2003. Ikke at det ændrer på mit svar, men det skal ikke være en hemmelighed, at jeg kender en del af forhistorien.
 
Det aktuelle problem er efter al sandsynlighed opstået som følge af manglende eller mangelfuld udluftning. Det kan muligvis være kombineret med for lidt isolering i ydervæggen.
 
Skimmelsvampen vil dannes alle de steder, hvor der er fugtigt igennem et stykke tid. Det vil typisk være bag møbler, der står langs med ydervægge, og i rum, hvor der udvikles meget vanddamp. Det er typisk køkkener, baderum og soveværelser, men det afhænger også af beboernes vaner. Hvis man har mange potteplanter eller mange husdyr, vil de give et tilskud til vanddampen i form af deres transpiration.
 
Derfor skal man lufte grundigt ud mindst to gange om dagen. Det vil sige, at man skal have gennemtræk i mindst 2 gange 15 minutter, og helst om morgenen, når alle beboere i lejligheden har været i bad, og om aftenen, når man har lavet mad.
 
De steder, hvor der er dannet skimmelsvamp, skal man rense grundigt af med Rondalon eller klorin, der fortyndes i vand i forholdet 1:10. Der skal vaskes af to til tre gange med ca. 14 dages mellemrum, hvorefter der kan malerbehandles igen. For at undgå, at skimmelvæksten kommer igen, skal man rykke møbler ud fra ydervæggene, og man skal lufte grundigt ud.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS

www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.