Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Frister ved overtagelse af andel via intern liste

Spørgsmål: Kære Advodan, Min kone og jeg er ved at købe en lejlighed i en andelsforeningforening på Østerbro. Lejligheden er god til prisen og vi har vundet retten til at købe den via lodtrækning på en intern liste jvf. foreningens vedtægter. Vi fik at vide at vi havde vundet lodtrækningen midt i sidste uge og arrangerede selv at se lejligheden i fredags. Sælger var lidt bister, da hun hellere ville have solgt til en af sine egne venner. Vi samtidig udleveret de relevante dokumenter vedr. lejlighed og forening. Sælger sagde der var overdragelse per 1/3-2010. Lodtrækningen og dermed salget er blevet forsinket pga. problemer med vurderingen af lejligheden og knas mellem sælger og administrator. Ifølge foreningens vedtægter skal overdragelsessummen være foreningen i hænde 2 uger før overdragelse, hvilket er umuligt. Vi har været i banken i dag og bliver højest sandsynligt godkendt til at låne de nødvendige penge i næste uge. Administrator har forslået at vi overtager per 15/3 2010, hvilket vi har sagt ok til. Imidlertid er sælger sur og forlanger at vi skal betale huslejen per 1/3. Hvad er den sædvanlige frist for køber til af skaffe finansiering ved denne slags andelskøb? Hvordan skal vi forholde os til kravet om at vi skal betale huslejen for marts måned? Kan vi på nogen måde risikere at sælger får lov til at trække sit salg tilbage eller sælge til anden side?

Vores svar fra

Kære Spørger,
 
Hvis det ikke er jeres skyld at salget er trukket ud er overtagelse pr. 15. marts 2010 OK.
 
Sælger kan ikke forlange boligydelse betalt pr. 1. marts 2010 og bør ikke kunne løbe fra handelen.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H) 

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.