Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Frist for krav om tillægsbetaling for vand og varme

Vi er fraflyttet vores andelsbolig for 19 måneder siden. I forbindelse med fraflytning, blev der tilbageholdt et depositum til vand og varme (3000 kr.). Vi har for en uge siden fået en efterregning på 3500 kr., og vores depositum får vi heller ikke tilbage. Da vi ikke kan finde noget brugbar information i Andelsboligloven, har vi støttet os til Lejeloven, der beskriver, at varmeregnskabet skal være kommet frem til lejer senest 4 måneder efter varmeregnskabets udløb (§40, stk. 1). Hvis regnskabet ikke er kommet frem til lejeren inden fristens udløb, er der ikke belæg for at udlejer kan kræve tillægsbetaling af lejeren (§42, stk. 1) Spørgsmålet til jer er, om det er rimeligt, at vi gør det samme gældende i vores situation? Altså påråber os, at sagen er forældet, og vi derfor ikke er omfattet de samme krav om efterregninger, som de nuværende andelsmedlemmer? Efterregningen kommer på baggrund af bestyrelsen (efter vores fraflytning) valgte at fordele forbruget ligeligt mellem lejlighederne. Da vi flyttede ind (og også da vi flyttede), stod det i bekendtgørelserne, at vand og varme blev beregnet ud fra individuelt forbrug.

Vores svar fra

I bør se om der står noget nærmere i vedtægterne.

Umiddelbart mener jeg ikke I kan bruge lejelovens forældelsesregler.

Jeg mener ikke man efter Jeres fraflytning kan ændre principper vedrørende fordelingen til skade for Jer.

Med venlig hilsen

Ebbe Gregers Madsen

Advokatkompagniet A/S
Advokataktieselskab
Margrethepladsen 4, Plan 4
8000 Århus C
Web:     www.advokatkompagniet.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.