Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Hvis fremlejer ikke vil købe andelen, kan vi sælge til anden side?

Reglerne i vores forenings vedtægter siger, at det kræver Bestyrelsens godkendelse at fremleje. Derfor søgte vi i første omgang tilladelse til at fremleje i to år og derefter et halvt år og fik godkendelserne. Vi har så fremlejet lejligheden til een og samme person i godt to år i alt. De første to fremlejekontrakter (af hver et halvt år), som vi lavede, var tidsbegrænset, mens den sidste ikke indeholdt en tidsfrist, idet der under feltet ”opsigelse”, blot er skrevet, at fremlejer køber lejligheden efter generalforsamlingen (hvilket var inden udløbet af to-årsfristen). Lejligheden blev opsagt kort efter generalforsamlingen og anmodet solgt til fremlejer i fælles overensstemmelse mellem os og køber. Salget trak dog ud af årsager, som hverken vi eller køber var herre over, så vi nu er forbi to-årsfristen (fremlejer bor stadig i lejligheden, mens vi venter på, at handlen går igennem). Hvis fremlejer nu alligevel ikke ønsker at købe lejligheden, kan vi så sælge til anden side? Kan fremlejer forlange at leje lejligheden fremover på ubestemt tid, hvis han ikke vil købe alligevel?

Vores svar fra

Du er muligvis på vej ud i problemer med din andelslejlighed. Jeg anbefaler dig at fastholde lejeren på købet af andelen eller formå lejeren til at flytte da forudsætningerne for lejeaftalen var at lejeren skulle købe. Kontakt en advokat hvis et af de to alternativer glipper. Der er risiko for at lejeren gør gældende at du ikke kan opsige ham idet han vil hævde at han er beskyttet af lejelovens regler. Det kan blive en “bøvlet” sag.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.