Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Fremlejepris

Da jeg har lyst til at afprøve om jeg i fremtiden skal bo på landet, påtænker jeg, indtil videre, at fremleje min andelslejlighed ud i 2 år. Jeg har lige bygget nyt køkken, lagt nyt gulv i køkkenet, og hele lejligheden er nymalet. Jeg vil gerne vide hvilken husleje jeg retmæssigt kan kræve af fremlejer …. kan jeg selv bestemme prisen, ud fra den husleje jeg betaler, plus tillæg for slid og nedskrivning af istandsættelsen …. eller skal bestyrelsen ind over og bestemme/godkende huslejeaftale/kontrakt mellem mig og fremlejer. Hvilke retningslinier findes der for fremleje og huslejevurdering? 

Vores svar fra

Lejelovens regler om fastsættelse af lejens størrelse er i dag så komplicerede, at det næsten er umuligt med fuldstændig sikkerhed at sige, hvad der lovligt kan tages i leje. Du kan eventuelt forsøge at kontakte det lokale huslejenævn for et praj om lejens størrelse, idet du dog også her må påregne et usikkert svar.

Ifølge standardvedtægten vil bestyrelsen skulle godkende fremlejetageren og betingelserne for fremlejemålet. Som udgangspunkt er det af ovennævnte grund ikke tilrådeligt, at bestyrelsen tager stilling til lejens størrelse.

Du bør kontrollere indholdet af foreningens egne vedtægter. Hvis dette er i overensstemmelse med standardvedtægten, vil du ikke kunne opnå bestyrelsens tilladelse til at fremleje i den pågældende situation, da forholdet ikke kan karakteriseres som midlertidigt i fremlejebestemmelsens forstand.

Håber at du alligevel får mulighed for at afprøve dine drømme om at bo på landet.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.