Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fremleje ved manglende salg

Vores bestyrelse vil have vores vedtægter ændret så andelshavere kan fremleje deres andelsbolig ved manglende salg. Vi er derfor indkaldt til ekstraordinær general forsamling. Er der noget skal tages hensyn til, så vi ikke kommer i klemme som forening?. Hvor dan sikre den enkelte andelshaver sig i forhold til leje kontrakten? Og hvad må man tage i husleje?

Vores svar fra

Forinden andelsboligforeningen ændrer sine vedtægter, bør det undersøges, om der kan være problemer i forhold til de, der har finansieret eller støttet byggeriet. Visse støttebeløb er ledsaget af en klausul om, at andelshaverne skal bo i andelsboligerne.

Mellem andelshaver og fremlejetager gælder de almindelige regler i lejeloven, og der bør således på sædvanlig vis oprettes lejekontrakt. Andelshaveren (der i dette forhold er udlejer) bør sikre, at andelsboligforeningens husorden m.v. indgår i lejekontrakten. Ligeledes bør det klart beskrives, hvorledes det lejede overtages, og i hvilken stand det skal afleveres.

Lejens størrelse må ikke overstige det lejedes værdi. Lejen har således intet med boligafgiften at gøre. Hvis fremlejetageren mener, at huslejen er for høj, kan han – uanset han har underskrevet lejekontrakten – gå til huslejenævnet. Huslejenævnet vil så foretage en vurdering af det aftalte.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver,

så kontakt mig for en uforpligtende snak på 96 31 33 60 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.