Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Fremleje ved omvendt forældrekøb

Påtænker at købe en andelsbolig som skal fremlejes til mine forældre. Kan de står for el, vand og varme eller er det mig. Hvor finder jeg lovhjemlen. Jeg ved at foreningen skal godkende lejemålet men hvad med forbrugsafgifterne. Såvidt jeg er orienteret er det mig der skal stå for alt forbrug og så bliver det opkrævet over huslejen men hvilken lov regulere dette.

Vores svar fra

Når man erhverver en andelsbolig, er det sædvanligt at man selv skal bebo den. Det skyldes især, at der ofte er praktiske forpligtelser der knytter sig til andelen. Såfremt du vælger at udføre alle disse praktiske forpligtelser, således at foreningen oplever dig som aktiv i det daglige arbejde, på vegne af din forældre der ellers normalt ville indtræde i disse forpligtelser, så kan jeg ikke se noget problem i denne konstellation. Og slet ikke, såfremt bestyrelsen er enig med dig.

Hvad der skal betales af de anførte afgifter vil fremgå af vedtægter for foreningen i øvrigt, idet det ofte er fællesudgifter i ét eller andet omfang, men de kan som helhed overvæltes på den der fremlejer, i dette tilfælde på dine forældre.

Lovhjemlen er en blanding af Lov om Andelsboligforeninger og Lejeloven. Begge kan du finde på www.retsinformation.dk

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.