Fremleje af andelsbolig med forkøbsret

Hej.

Kan man i en fremleje kontrakt indskrive en forkøbsret og et køb der skal foregå lige efter en ny generalforsamling, da den forening jeg har kig på afventer en ny generalforsamling og derfor pt. ikke sælger nogen andele?
Tak for svar. Mvh.

Vores svar fra den 5. februar 2018

Hej

Først og fremmest regulerer en fremlejekontrakt alene forholdet mellem fremlejer og fremlejetager, og vil således ikke være forpligtende for bestyrelsen. Man skal endvidere tage højde for om der er ventelister i foreningen.

Svaret er, at man godt kan indskrive en forkøbsret, der vil forpligte den nuværende andelshaver, men ikke foreningen. Såfremt det er foreningen, der ønsker at leje en lejlighed ud, så kan der godt indskrives en forkøbsret.

Bedste hilsner Nicholas Wantzin

Om forfatteren: Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Har du også et spørgsmål til brevkassen?