Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fremleje igen efter to år

Vi har i bestyrelsen sagt nej til en andelshaver, der ville fremleje sin lejlighed til den samme lejer længere end to år. Nu er de to års fremleje ved at være gået, og hun spørger derfor, om hun på ny må fremleje den ud til en anden lejer i to år igen? Alternativt vil hun gerne fremleje lejligheden ud igen i seks måneder, mens hun prøver at få den solgt. Er der faste regler på dette område?

Vores svar fra

Der er ikke faste regler på dette område, men det er muligt at A/B i sine vedtægter har taget stilling til spørgsmålet ved en henvisning til lejelovens bestemmelser.
Hvis dette er tilfældet kan bestyrelsen henvise hertil og nægte fortsat fremleje.

Hvis det ikke er tilfældet og vedtægterne blot henviser til at bestyrelsen skal godkende udlejning/fremleje er det op til bestyrelsen selv at fastlægge retningslinierne herfor. I de fleste andelsboligforeninger ser man helst ikke at der sker for langvarig udlejning/fremleje, da dette kan påvirke fællesskabet negativt, da lejere sjældent har de samme pligtfølelser overfor foreningen som en andelshaver har.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.