Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fremleje, begrænsning og rettigheder

Spørgsmål: Vi er en andelsboligforening på 10, hvor et par stykker ønsker at fremleje for en periode, da de er igang med et andelssalg som tager længere tid end forventet. Vi vil som andelsforening gerne sikre os på bedst mulig vis, derfor er vi lidt nervøse for hvad lejernes LO’s lov siger til lejeres rettigheder. Nervøsiteten har grund i at vi har fået at vide at hvis en lejer bor i en lejlighed i 1 eller 2 år, har vi ikke nogen umiddelbar grund for at kunne smide dem ud igen. Kan det undgås med en tidsbestemt lejekontrakt? Så hvis man fx skriver kontrakt for 3 år, hvor en andelshaver er ude at arbejde i udlandet, så kan vi uden problemer smide lejeren ud igen, når andelshaver kommer hjem, såfremt det er det der er aftalt i lejekontrakten?  

Vores svar fra

Ja, det kan man hvis lejekontrakten er rigtigt udarbejdet.

Foreningen bør sikre sig at kontrakterne er i orden, samt sikre sig at de bliver fremvist til godkendelse først hos bestyrelsen.

Med venlig hilsen
  
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.