Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Fremleje af andelslejlighed

Spørgsmål:

Jeg har et spørgsmål vedr. fremleje af en andelslejlighed.

Hvor stort et beløb over huslejen må andelshaveren tage i lejeudgift? Må andelshaveren medtage udgiften til et evt. restbeløb på andelsboliglånet, eller skal lejen udgøres alene af huslejeudgiften?

Undertegnede sidder i bestyrelsen i en andelsboligforening hvor vi er i tvivl om loven derom, da der i lejeloven henvises til et ‘rimeligt’ beløb. Mvh Therese C. Søegaard

Vores svar fra

I relation til fremleje, kan en udlejer – altså i dette tilfælde – andelshaveren – tage en leje, der svarer til det lejedes værdi, hvor det vil være en fordel, hvis I kender lejere i naboejendomme og hvad de betaler pr. m2 om året, således at I vil kunne have en fornemmelse herfor. Det er derfor som sådan fuldstændig ligegyldigt, hvad andelshaveren betaler i boligafgift og hvad denne ellers måtte have af omkostninger i lejemålet i forhold til en fastsættelse af det lejedes værdi. Og så står det jo altid lejeren frit at prøve lejen ved boligretten i fald lejer synes, at lejen er for høj.

Med venlig hilsen
ATB

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.