Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fremleje af andelsbolig i lang periode

Spørgsmål: Jeg er formand i bestyrelsen for denne ABF. Vi har en ejer af andel, der har fremlejet sin bolig siden 01.09.2008 til samme lejer. Der er udarbejdet lejekontrakt for hvert halve år. De vil gerne forlænge lejeforholdet med 9 mdr fra 01.09.12. ABFens holdning er, at andelsejere fortrinsvis skal bebo deres bolig. Altså begrænse fremleje. For ikke komme ind under lejelovens regler, hvor boligen vil få status af lejebolig og fremleje ikke er tidsbegrænset, ønsker jeg Jeres hjælp. Sekundært vil andelsejer flytte sin adresse til bopælen i et par måneder, for derefter atter fremleje. Har vi nogen mulighed for at imødegå det. Vores holdning er, at hvis de ikke selv vil bebo boligen, skal de sælge.

Vores svar fra

Ofte fremgår det af vedtægterne, at en andelshaver kan udleje sin bolig med bestyrelsens samtykke. Udfordringen er i så fald at administrere reglerne. Ofte holder man sig til de meget begrænsede adgange for fremleje, der findes for større udlejningsejendomme.
Men andelsboligforeningen får aldrig på denne måde et lejeforhold til lejeren. Det er andelshaveren , der udlejer – og har problemet med at få lejeren til at flytte.
I disse tider, hvor det kan være svært at sælge andelsboliger, kan det være et tveægget sværd for en bestyrelse at håndhæver udlejningsreglerne for stramt.

Per Nielsen, advokat
Advokat Aalborg

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.