Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fremleje af andelsbolig og husleje

Jeg ønsker at fremleje min 2 værelses andelslejlighed på 56 m2. I min andelsforening er det blevet vedtaget, at man må fremleje sin lejlighed i op til et år, uden at det kræver årsager som udlandsophold mv. Mit spørgsmål går på hvor meget jeg må kræve i husleje. For et år siden valgte man i foreningen at den enkelte andelshaver tog lån i lejligheden for at nedbringe foreningens gæld, så boligydelsen blev meget lav. Jeg er dog naturligvis ikke interesseret i at leje min lejlighed ud til de ca. 1500 kr, som jeg betaler i boligydelse, da dette er langt fra markedsprisen. Så hvad er reglerne i forhold til fastsættelse af husleje?

Vores svar fra

Der kan være regler i andelsboligforeningen der forhindrer opkrævning af leje udover boligafgiften i forbindelse med fremleje. 

Reglerne der afgør om din lejlighed er underlagt omkostningsbestemt leje eller begrænset til det lejedes værdi, er komplicerede of forudsætter kendskab til ejendommens historiske udvikling.

Generelt kan det dog siges, at hvis lejligheden pr. 1. januar 1995 var undergivet omkostningsbestemt leje er dette fortsat gældende. Var din pr. nævnte dato ikke undergivet omkostningsbestemt leje pr., nævnte dato vil den fortsat være underlagt kriteriet det lejedes værdi.

Jeg kan således ikke svare konkret, men et forsigtigt bud er at det almindeligvis er uproblematisk at opkræve ca., kr. 675 pr kvadratmeter pr. år, hvilket er væsentligt højere end boligafgiften.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.