Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fremleje af andel.

Jeg er i den situation at jeg overvejer at købe en adel. Formålet med den er at jeg i starten vil fremleje den. idet at jeg er bosiddende i Vietnam så der går noget tid inden jeg selv flytter ind i den. Hvordan skal man forholde sig og hvad er max man må tage i husleje? Jeg kan give dig fakts omkring lejligheden: Indskud:4.450.000 kr Boligafgift:5.703 kr 193 m2 Ser frem til at høre fra Jer.

Vores svar fra

 Det spørgsmål kan jeg ikke umiddelbart besvare, idet jeg først må kende vedtægterne for netop denne forening. Der er foreninger der slet ikke vil acceptere fremleje, mens andre har betingelser. Det er sjældent at man erhverver en andelsbolig med det formål, at udleje den på ubestemt tid, fordi den vil være god at have når man får brug for den. Allerede derfor er jeg meget betænkelig ved at sige, at du blot skal skrive under.

Du må først forhandle dig frem til en ordning med andelsforeningen, og såfremt de accepterer det, så må du max tage en leje, svarende til dine faktiske udgifter alt inkl. Men samtidig huske, at en lejer indtræder med de rettigheder og pligter som de øvrige andelshavere (fx pligt til at hjælpe med til fx havepasning – hvis der er det – eller andre opgaver, der måtte være delegeret medlemmerne.

Men først omkring foreningens formand, for at høre hvad foreningen siger til denne problemstilling. Det burde du kunne gøre via e-mail eller lignende.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.