Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fredning, istandsættelse og salg

Jeg købte min lejlighed i sept 2005. Det var et dødsbo og lejligheden var i oprindelig stand som bygget i 1923. Lejligheden var derudover meget misligeholdt, bla. gulv i køkken var meget medtaget, og der var flere lag af bla. linolium og beton oven på det oprindelige gulv. Ved blottelse af det oprindelig gulv var der store huller i gulvet flere steder, det var halvrådent m.m. Da jeg forhørte mig hos bestyrelsen om retningslinier for istandsættelse, fik jeg en meget sparsom plantegning (uden mål) med et en firkant og et kryds der ca angav hvordan man måtte udvide med bad til daværende toilet. Derudover foklarede de hvilke vægge man ikke måtte røre ved i forbindelse med istandsættelse. Ellers modtog jeg ingen vejledning for noget. Ved nuværende vurdering fremgår det så at det nye gulv der er lagt ikke kan godkendes da det er “ask” og ikke “fyr” som det oprindelige. Bestyrelsen kræver dette ændret inden de vil godkende at lejligheden sættes til salg med begrundelse i fredningslov. Paradoksalt nok er det nye ikea-køkken der er opsat oven på ask gulvet godkendt. De vil heller ikke godkende at lejligheden sælges med forbehold og afskrivning i værdi på grund af det “forkerte gulv”. Har bestyrelsen intet ansvar i forbindelse med rådgivning af standsættelse af lejligheder? Kan de nægte at jeg kan sælge lejligheden uden “fyretræsgulv”.. Det skal siges at gulvet i køkkenet er lavet så det matcher gulve i resten af lejligheden i udseende.

Vores svar fra

Kære spørger,
Er det nye gulv lagt håndværksmæssigt korrekt, vil der som hovedregel være tale om en forbedring. Det er dog en forudsætning, at gulvet er lovligt. Er gulvet lagt i strid med fredningsmæssige regler kan det indebære, at gulvet ikke er lovligt. Dette bør du afklare med fredningsmyndighederne. Med hensyn til bestyrelsens rolle må svaret være, at det er den enkelte andelshaver, der har ansvaret for de arbejder, der udføres inde i lejligheden. Hvorvidt bestyrelsen har et ansvar i denne sag må bero på en nærmere vurdering, og dette bør du drøfte med en advokat.
Med venlig hilsen
Eske Hald
Advokat
Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte
Solbjergvej 3
2000 Frederiksberg
Tlf. 38 16 06 16 eh@takovda.dk 

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.