Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fravalg af kabel-TV

Vi har i bestyrelsen modtaget en anmodning fra en andelshaver om, at hun gerne vil fravælge foreningens forsyning af kabel-tv. Hun henviser til lejelovens regler om, at man som lejer skal have mulighed for at fravælge TV-pakker, men vi er lidt usikre på, om det gælder os – og om loven evt. kun giver adgang til at vælge alternativer (der er tre pakker ) og ikke fravælge helt? Vores eksisterende programpakke er baseret på, at samtlige 130 lejligheder køber den samme pakke. Så vidt jeg ved er det muligt at give adgang til individuelle pakkevalg i vores antenne-anlæg, men det vil gå ud over prisen. Kræver det en generalforsamlings beslutning, hvis vi opsiger aftalen om samme relativt lave pris til alle, for at få individuelle valgmuligheder? Lidt fakta: Vi får TV leveret fra YouSee og alle beboere får (og betaler for) den såkaldte store pakke til 250 kr. pr. måned. Foreningen ejer selv antenneanlægget og betaler for vedligeholdelse af det via håndværkerbudgettet. TV-pakken har været den samme siden starten af 1990erne – dvs. den største af tre muligheder. Indholdet har ændret sig i tidens løb, ligesom prisen er steget.

Vores svar fra

Lejeloven gælder ikke for andelsboligforeninger i den sammenhæng. Derimod gælder der nogle lovregler om forenings must-carry forpligtigelser, hvorefter en andelshaver kan forlange, der ejeren af ejendommen (andelsboligforeningen) stiller visse tv-kanaler til rådighed.
Hvis foreningen (generalforsamlingen) har besluttet, at alle skal have den samme pakke, hvorved der opnås en besparelse, kan en andelshaver ikke fravælge pakken, hvis dette betyder en fordyrelse for de øvrige andelshavere. I givet fald skal spørgsmålet op på (endnu) en generalforsamling.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.