Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Fraflytnng og købers krav om reduktion i pris

Spørgsmål: Baggrund: Jeg har den 1. juli 2006 solgt min andelslejlighed. Andelen er solgt til en andelshaver, som i forvejen boede i andelsboligforeningen. Inden jeg solgte lejligheden foretog bestyrelsen v./ bestyrelsens sædvanlige interne skønsperson – en inspektion af lejligheden for at bedømme, om alt var som det skulle være ift. vedligehold, slitage mv. Konklusionen på besøget var, at lejligheden var helt i orden. Den 1. juli 2006 sendte bestyrelsen mig nu et brev hvori stod, at salgsbeløbet for lejligheden var blevet overført til mig – minus en enkelt reparation på 662 kr (udskiftning af 1 stk indfatning omkring dør) – hvilket var helt OK – og minus et beløb på 50.000 kr., som bestyrelsen tilbageholdte indtil videre… Den 14. juli 2006 modtager jeg endnu et brev fra bestyrelsen, hvori bestyrelsen kræver, at jeg betaler for en række forhold (brev vedlagt). Jeg kan ud fra de alm. vedtægter for andelsboligforeninger af §17 læse, at køber af berrettiget til skriftligt af gøre opmærksom på de forhold, han ønsker skal medføre ændringer (nedslag) i vurderingen. Jeg kan også læse, at jeg som sælger kan søge at indgå et forlig med køber – såfremt jeg ikke er enig i hans forslag. Spørgsmål: 1) Kan bestyrelsen tillade sig automatisk at modregne ift. mine 50.000 kr., når faktura/regninger foreligger? 2) Kan jeg venligst bede om jeres vurdering af enkelte forhold i brevet?: KØKKEN: hvorfor skal jeg betale for fjernelse af emhætte og komfur, når begge dele er fuldt funktionelle? Det har vi ikke en aftale om. BAD/TOILET: Der var en udmærket vægbelysning i badeværelset, som vi lod blive sidende (ny lampe fra IKEA). Køber havde inden overtagelse af lejligheden selv set lejligheden og havde ikke bedt mig om dette – og uanset hvad, kan de så kræve en bestemt form for kuglelampe? Nedtagning af opsætning af fliser – er dette mit ansvar som fraflyttende? BELYSNING/EL-KONTAKTER: Hvad mener I om dette forhold? PESIENNER: Hvad mener I om dette forhold? På forhånd tak for jeres rådgivning.

Kære Jacob  Det du beder om er at jeg foretager en sagsbehandling af din sag og dette er ikke formålet med portalen. Da du tilsyneladende er uenig med køber samt i bestyrelsen vil mit råd til dig være at gå til en advokat der vil kunne hjælpe din i denne sag. Håber du finder en løsning. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.