Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fraflytning før salg

Jeg skal sætte min andel (København) til salg, men er lidt i tvivl om reglerne for flytning til anden adresse, før salget er gået igennem. Lejligheden er endnu ikke sat til salg, da der sandsynligvis kommer til at ske en regulering af andelskronen, og derfor afventer jeg med at sælge, indtil det er blevet afklaret. Mit spørgsmål går på, om jeg må flytte til en anden bolig (min kærestes lejebolig), før jeg har sat den til salg (tænker på bopælspligten)? Og hvad når den er sat til salg (men endnu ikke er solgt) – må jeg så flytte til anden bolig? Håber, I kan hjælpe!

Vores svar fra

Kære Spørger,
Hvis der er bopælspligt i andelsforeningen må du ikke fraflytte uden foreningens accept. Fraflytninge er således misligholdelse, som i sidste instans kan medføre eksklusion. Foreningen vil imidlertid almindeligvis være forpligte til at give dig påbud om tilbageflytning førend voldsommere sanktion kan bringes i anvendelse.
 
At du sætter andelen til salg er ikke afgørende, da dine forpligtelser som andelshaver først ophører, når ny andelshaver er indtrådt. Bopælspligten må dog administreres på en sådan måde at parterne indrømmes til at tilrettelægge deres henholdsvs ud- og indflytning på hensigtsmæssig måde i forbindelse med overdragelse. Problemer opstår typisk, hvor andelshaver blot fraflytter i forventning om, at salg af andelen vil ske hurtigt, hvilket så viser sig ikke at være tilfældet. Står lejligheden tom i længere tid i forbindelse hermed risikerer man eksklusion.
 
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: erma@advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.