Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Fra leje til andel

Jeg bor i en andelsboligforening. Jeg er selv andelshaver. I ejendommen har vi en lejelejlighed. Lejeren har været bosat i ejendommen siden den i 1981 blev lavet om til andelsboligforening. Dengang ønskede pågældende lejer ikke at indtræde som andelshaver. Derfor er det den sidste lejelejlighed vi har tilbage. Nu er der så sket det, at lejeren er død. Jeg er nabo til lejelejligheden, og har et ønske om at købe denne, med henblik på sammenlægning. Desværre er jeg blevet gjort opmærksom på nogle skatteregler. Bestyrelsesformanden i foreningen mener nemlig at hvis ejendommen vælger at lave denne lejlighed om fra leje til andel, vil det betyde at der skal betales rigtig mange penge tilbage til SKAT. Så er mit spørgsmål, passer dette? Og er der nogen som helst mulighed for at undgå dette? Det skal nævnes at vi fortsat har 4 erhvervslejemål i ejendommen.

Vores svar fra

Så længe I stadig har lejemål tilbage i ejendommen mener jeg ikke I har noget problem ved at sælge den sidste lejelejlighed. Jeg er dog nødt til at henvise dig til foreningens revisor for at få mere præcis besked.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.