Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fra andelsforening til andelsboligforening

Spørgsmål: Kære ekspertpanel. Vi er en ældre andelsforening (kollektiv,) der igennem de sidste 5 år har fungeret som 3 selvstændige lejligheder. Vi ønsker derfor at blive ændret til en andelsboligforening, så vi kan blive omfattet af Andelsboligloven (ABL). Vi er pt. godkendt som et etfamiliehus. Målet for os er, at hver lejlighed vurderes selvstændigt af en valuar efter maksimeringsbestemmelserne i ABL og at vi herved får 3 andelsboligbeviser. Vi har nu andelsbeviser, som ikke kan bruges som pant i pengeinstitutter. Indtil nu har vi justeret vedtægterne så de lever op til ABL og lavet boligaftaler der beskriver brugsretten til hver lejlighed. Spørgsmålet er om det overhovedet er muligt at blive en andelsboligforening, når vi er stiftet som en andelsforening, og hvad der skal til? Om vi hellere skulle gøre noget andet? Hvis I ud fra ovenstående kan være behjælpelige med et svar på vores situation vil det være super. Eller nogle retningslinier til, hvad vi skal gøre herfra. Vi ønsker nemlig at være bedre klædt på når vi på et tidspunkt tager kontakt til en advokat. På forhånd tak Mange hilsner fra Eva

Vores svar fra

Kære Eva
Dit spørgsmål ligger nok lidt udenfor portalens område og mit bedste råd til jer at at tage kontakt til en advokat idet I jo allerede har en klar fornemmelse af hvad I gerne vil.
 
Held og lykke.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.