Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Fra andelsboligforening til ejerlejligheder

Tilføjelse til allerede fremsendt spørgsmål til ekspertpanelet. I forlængelse af allerede fremsendt spørgsmål til ekspertpanelet kan jeg oplyse, at jeg nu har haft tid til at nærlæse ABF’s vedtægter. I §25 stk. 4 i standardvedtægterne står, at foreningen kun kan opløses ved et flertal på mindst 3/4 af samtlige mulige afgivne stemmer. Vores ABF består af 6 andelslejligheder og ifølge mine matematiske evner, svarer det til, at 4,5 andelshaver skal stemme ja til at opløse vores ABF. Hvad stiller man op med den halve person/andelshaver? Vil den blive rundet op- eller nedad?? Det er vigtigt for mig at vide, da vi pt. stadig er 2 lejligheder, som slet ikke er interesserede i, at vi skal være ejerboliger. Havde jeg vidst, at jeg kunne risikere at blive boligløs og skulle flytte ufrivilligt, så havde jeg aldrig købt en andelsbolig med kontant betaling af indskuddet, ej heller investeret flere hundrede tusinde kroner i forbedringer. Det ville være mere rimeligt, at de beboere, der ønsker en ejerbolig havde valgt at købe en ejerbolig fra starten i stedet for at købe andelsbolig og så ville opløse foreningen. Ser frem til at høre nærmere om “den halve person”, der skal til for at gøre mig boligløs.

Vores svar fra

Jeg henviser for god ordens skyld til mit tidligere afgivne svar, der muligvis overflødiggør svaret på nærværende spørgsmål, idet du dog nok ikke har modtaget mit første svar i skrivende stund.

Alligevel bemærkes, at når der i vedtægten stilles krav om et vist flertal, vil man altid skulle runde op: 3/4 vil derfor være ensbetydende med 5 ud af 6 andelshavere. Du bør naturligvis lige kontrollere jeres egne vedtægter.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.