Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Fra andelsbolig til ejerbolig

Spørgsmål: Kære ekspertpanel Vi har i vores forening for nyligt afholdt generalforsamling. Mulighederne for at købe sin andelsbolig ud af foreningen og derefter at have en ejerbolig blev diskuteret på generalforsamlingen. Er dette muligt og hvordan er det evt. muligt. Skal hele andelsboligforeningen omdannes til en ejerbolig forening ? er dette muligt? Foreningnen består af 8 private andelsboliger på mellem 80 og 110 kvm med ejen grund på 600 – 1000 kvm. Foreningen er stiftet i midten af 80´erne.

Kære Claus  Såfremt I ønsker at omdanne boligerne skal foreningen opløses og det vil sige at det gælder alle boligerne. Det vil af jeres vedtægter fremgå hvilke betingelser der skal være opfyldt for at opløse foreningen. Du skal dog være opmærksom på at en opløsning af foreningen ikke automatisk ændre lejlighederne til ejerlejligheder, så ønsker du at I hver for sig skal købe jeres andele skal i først undersøge om foreningen kan udmatrikuleres, så det er ikke opløsningen der giver problemer men alene hvilken boligform det er muligt at skabe efterfølgende. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.