Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Fortolkning af standardvedtægternes § 26 stk 2

Er det korrekt opfattet, at “nyt indskud” i standardvedtægternes § 26 stk 2 dækker over det indskud, jeg skal betale som køber af en andelsbolig, således at dette skal vedtages ved mindst 2/3 flertal på en generalforsamling? Hvis ovenstående antagelse er korrekt, og det viser sig, at andelsboligforeningen kun har fået vedtaget den nye andelspris ved et simpelt snævert flertal, hvorledes skal jeg som køber forholde mig? Hvad var der endvidere sket, hvis jeg havde underskrevet en købsaftale, og jeg efterfølgende opdagede, at jeg har givet en pris for andelslejligheden, der ikke var korrekt vedtaget på en generalforsamling? På forhånd tak!

Vores svar fra

Som køber skal du betale et indskud, hvis størrelse afspejler andelskronen, således som den fastsættes på den ordinære generalforsamling, sædvanligvis gældende til den næste ordinæregeneralforsamling. Andelskronen er undelagt visse regler i lovgivningen,men er disse regler overholdt kan andelskronen fastsættes ved simpel majoritet af generalforsamlingen
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.