Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Fortolkning af bestemmelse vedr. overdragelse

 Spørgsmål: På jeres hjemmeside optræder et eksempel på et sæt vedtægter for bestående andelsboligforeninger. Pg. 14.C. vedr. overdragelse lyder således: Andre andelshavere, der er indtegnet på en venteliste hos bestyrelsen, har dernæst fortrinsret efter tidspunktet for indtegningen. Sker overdragelsen i henhold til denne bestemmelse, overtager den fraflyttede andelshaver ind¬stillingsretten til den således ledigblevne lejlighed. Mit spørgsmål er: Hvem er den fraflyttede andelshaver, der nævnes: Er det ham, der oprindeligt fraflytter sin lejlighed, eller er det ham, der overtager den og derved frigør en anden lejlighed? Jeg ville sætte stor pris på et hurtigt svar om denne lille spidsfindighed.

Vores svar fra

Det er den andelstager der flytter ud af foreningen da  vedkommende er tillagt en indstillingsret som ikke mistes, men flyttes til den andel som bliver ledig i rokaden.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.