Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forskel på boligafgift

Vedr. et stiftelsegrundlag, som så hvidt jeg ved, ikke kan findes!

Andelsboligforenigen er stiftet for 25 år siden og da lejeren dengang havde boet der forskellige år, blev boligafgiften sat forskelligt.

Idag er der stadig forskel på boligafgiften og jeg betaler derfor ca. 15000kr. mere om året end andre i andelsforsforeningen med samme antal kvadratmeter. Der er dog mulighed for at harmonisere boligafgiften ved salg. Det er bare ikke sket sidste gang en andel er solgt.

— Thomas

Vores svar fra

Hej Thomas

Det er en meget usædvanlig vedtægt I har. Der er så vidt ikke noget til hinder for, at man i forbindelse med stiftelsen aftaler anden fordeling end fordeling efter kvadratmetre. I teorien antages det imidlertid, at man i andelsboligforeninger kan ændre fordelingstal ved generalforsamlingsbeslutning med kvalificeret flertal (typisk 2/3-flertal). Det betyder, at du at du som udgangspunkt, har mulighed for at fremsætte forslag om ændring af fordelingstallet til behandling på generalforsamlingen. Ændringer vil formentlig kun kunne besluttes, hvis ændring sker til en fordeling, der afspejler lejlighedernes indbyrdes værdi, eksempelvis ved ændring til fordeling efter kvadratmeter baseret fordeling.

Mvh

Erik Mathiesen

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.