Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelse af andelsbolig forsinket: Hvem betaler husleje?

Jeg har i et halvt års tid haft min andelsbolig til salg og har i samme tidsrum været fraflyttet boligen. For nylig henvendte en køber sig, vi gennemgik boligen for fejl og mangler, aftalte pris og udbedringsliste, alt efter gældende regler. Køber underskrev de relevante papirer. Med var selvfølgelig formanden fra bestyrelsen i foreningen. Fristen for at fortryde købet udløb, men siden hen viste det sig, at hans bank havde fortrudt lånet og køber kunne alligevel ikke låne pengene til købet af andelen. En meget penibel sag for køber. Fristen for overtagelsen til den aftalte dato udløb efter gældende regler. Nu her ca. 1 uge senere har køber så fundet en bank som vil bevillige lånet. Han underskriver lånet i næste uge og foreningen modtager pengene ca. 14 dage senere end oprindelig aftalt. Nu er sagen så den, at andelsforeningen vil trække huslejen fra mig her pr. 1/10, som jo, i følge salgsaftalen, skal afholdes af køber. Kan det passe, at jeg skal afholde husleje for en bolig jeg har solgt, selvom køber i første omgang ikke kunne købe til tiden. Jeg mener, det er jo købers forpligtelse uanset hvad eller?

Vores svar fra

Foreningens opkrævning af boligafgiften hos dig kan være rigtig nok, når handlen rent faktisk ikke er gennemført og pengene gået ind til foreningen. Jeg mangler dog oplysninger for at kunne tage endeligt stilling hertil. Foreningen må dog forholde sig til, hvilken overtagelsesdag der er aftalt mellem parterne. Du har ikke nævnt om overtagelsesdagen blev rykket i aftalen, hvilket jeg formoder ikke er tilfældet. Den blev blot de facto rykket. Uagtet ovenstående er der dog ingen tvivl om, at køber af boligen i jeres interne opgør skal refundere den boligafgift du har betalt.

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.